Undervisning

 

Soon Sjøskole er et praktisk og yrkesrettet alternativ for ungdom. Skolen er spesielt opptatt av trivsel, sosial fungering og mestring - både i teori og i praksis. Ved mestring vil selvfølelsen styrkes, og motivasjonen til å lære vil bli betydelig bedret.

 

Skolen har 15 elevplasser fordelt på tre faglærere og en skipper. Dette fører til at vi kan tilby tilrettelagt undervisning i teoretiske fag, med maksimum fem elever per lærer/gruppe.

 

 

 

SIKKERHET

Vi jobber kontinuerlig for å ivareta sikkerheten til våre elever og ansatte. Sikkerhetsøvelser fra skoleskipet avholdes jevnlig, sammen med regelmessig trening på situasjoner som brann, evakuering og "mann over bord"

Den praktiske delen av undervisningen foregår gjerne i forbindelse med våre båter og uteareal her på øyene. Her er skolens fokus ”samarbeid og sosial trening”. Å seile en gammel, tomastet gaffelrigger krever samarbeid og velvillig innsats fra elevene. Her får elevene oppleve at de gjør en viktig jobb, og at deres innsats er vesentlig for skipets fremdrift - og for trivselen ombord.

 

Oppgaver med vedlikehold av båtene gir elevene god mestringsfølelse.

 

Under kyndig veiledning tar elevene fatt på arbeidet med rengjøring av dekk og flater som skal pusses ned og settes inn med olje.

Copyright © All Rights Reserved